Znate one situacije kad radite neki obrok i spremni ste da će rezultat biti toliko grozan da ćete jedva pojesti, samo da se rijesite osjećaja gladi, a onda krenete jesti i shvatite da ste se potpuno prevarili i da je ono što ste kuhali ispalo skroz super?
E pa upravo to se meni dogodilo večeras.
Došla sam doma iz gyma i samo sam htjela što prije nešto pojesti i leći u krevet. Otvorila sam fridž, vidjela da im nekog povrća, uzela jednu tunu i odlučila sve to pomiješati i strpati u tortilje.
Sastojci:
- 1 tuna u salamuri
- 3-4 cherry rajčice
- 40 g korijena celera, narezanog na trakice
- 40 g poriluka
- 1 žličica kokosovog ulja
- začini: peršin, kurkuma, papar
- 2 tortilje
Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje pa ubacila na trakice narezan celer. Kad je on malo omekšao ubacila sam poriluk i malo vode, pa poklopila i pustila da se dinsta. Nakon par minuta, dodala sam tunu i na polovice nerazene cherry rajčice. Kad je bilo skoro gotovo dodala sam začine i poklopila pa ostavila da se krčka dok sva voda ne ispari.
Pred kraj sam u tavu, samo na sve, stavila 2 tortilje, na par sekundi, samo da omekšaju. Potom sam smjesu podijelila na dva dijela i svaki dio istresla na svoju tortilju i preklopila.
Nakon prvog zalogaja bila sam iznenađena ugodnim okusom, dobro pogođenim začinima i laganom večerom nakon koje mogu mirno ići spavati.
Objavljeno 16.02.2018.