Dobar dan svima. Želim vam dobar početak tjedna i dobru klopu na tanjuru. I želim vam da (ako već niste odustali) ustrajete na svojim novogodišnjim odlukama.
Ja sam odlučila vratiti avokado u prehranu. Istina, nije to bas novogodišnja odluka, već jednostavno sam shvatila da sam ga nenamjerno smetnula s uma u planiranju obroka. Prije par dana sam radila guacamole, a za vikend sam od polovice jednog manjeg avokada napravila "namaz" za tost s jajima.
Sastojci:
- 2 proteinska tosta
- 1/2 što zrelijeg avokada
- 1/2 glavice luka
- 2 jaja
- 1 žličica maslinovog ulja
- začini po želji: crvena paprika, peršin, papar
Avokado sam prerezala na pola i meso jedne polovice izvadila i stavila u zdjelicu pa stisnula vilicom da bude kašica koju možete namazati, a da pritom i dalje ima komadića avokada. Na tavi zagrijete maslinovo ulje pa stavite na sitno narezan luk da se malo zacakli. Dok se luk dinsta, umutite jaja pa prelijte preko luka i ispecite kao klasičan omlet. Potom svaki tost namažite avokadom pa preko stavite omlet. Pospite začinima i jedite dok je toplo.
Objavljeno 09.01.2017.