Krajem siječnja objavila sam blog o aromatičnim muffinima od jaja u košarici od tikvica koju su nastale u kuhinji iznimno talentirane Antee Piplice koja će, potpuno sam sigurna, vrlo brzo postati značajno ime na našoj kulinarskoj sceni. Naime, ova samozatajna djevojka vrelo je ideja i kreativnosti u pripremi zdravih, vegetarijanskih obroka.
Prije par dana dobila sam njezinu novu kreaciju koja je samo potvrdila sve ovo što sam prethodno napisala! Naime, Antea je napravila Palak-paneer, tradicionalno indijsko vegetarijansko jelo.
Evo recepta:
Sastojci:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 žličica kurkume
- 1 žličica curryja
- 1 žličica kima, mljevenog
- 1 žlicica garam masale
- 1 dcl mlijeka (zobeno) ili vrhnja
- 1 kg špinata
- 1 paket riccote (250g)
Na maslinovom ulju se dinstaju luk i češnjak. Zatim se dodaje kurkuma, curry, garam masala, sol i papar razmućeni u 1dl zobenog mlijeka ili vrhnja.
Ta mješavina se prolije po luku i češnjaku pa se to kuha oko 3 minute. Zatim se doda narezan svježi špinat i sve skupa se kuha 15 minuta.
Potom, sve se izblenda u blenderu. Nakon toga, u tavu se doda ricotta i kuha se dok ne krene žutiti. Nakon toga se doda zblendani špinat i kuha se još par minutica.
U samo par minuta pred sobom imate kremastu mješavinu špinata i kvalitetne riccote koju ćete jesti kao prilog nekom kvalitetnom izvoru proteina.
Veselim se nekom novom Anteinom receptu!
Objavljeno 13.03.2018.