Suludo me nekad obuzme želja za nekom namirnicom. Primjerice, u posljednjim tjednima jednom je to bila panceta, jednom kinder jaje, a posljednja ludost je bio tuna steak. Dakle, ne mora uvijek biti neki junk food.
A priprema tuna steaka je jako jednostavna, a opet tunu je iznimno lako - prepeći i time - uništiti. Dakle, tava mora biti dobro zagrijana, tunu treba peći sa svake strane podjednako, ali unutrašnjost komada mora ostati mekana i sočna. Dakle, tajna je jedino u pravom tajmingu. Ja ću je radije uvijek ostaviti malo više sirovu nego da mi se prepeče, isuši i izgubi svu svoju sočnost i aromu.
Dakle:
- tuna steak željene gramaže
- mješavina povrća, može i zamrznuto
- malo soli i papra
- malo maslinovog ulja
Mješavinu povrća sam skuhala prema uputama na pakiranju pa procijedila. Tunu sam malo začinila pa ubacila na dobro zagrijanu tavu da se peče s jedne strane oko 2 minute, pa isto toliko i s druge.
Stavila sam sve na tanjur pa povrće prelila s malo ulja i navalila.
Objavljeno 14.03.2018.