Uskrs bez šunke je kao Badnjak bez bakalara, kao život bez ljubavi. Prazan, nepotpun i tužan. A šunku možete pripremiti na niz način, pa evo jednoga:
- 1 šunka
- 250 ml meda
- 3 žlice kokosovog šećera
- 3 žlice senfa
- 4 žlice kokosovog ulja
Sa šunke skinite svu eventualnu masnoću. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Na protvan stavite papair za pečenje ili aluminijsku foliju. Stavite šunku na foliju, prekrijte je folijom i stavite da se peče, oko 45 minuta.
Dok se šunka peče, u posudi pomiješajte med, kokosov šećer, senf i kokosovo ulje pa stavite na ploču da se zagrijte i šećer otopi i sastojci sljube. Kad je šunka pečena, povećajte temperaturu pećnice na 250 stupnjeva, a šunku otkrijte.
Zarežite šunku nožem, svakih 2-3 cm, pa premažite trećinom smjese meda pa vratite u pećnicu na 15-ak minuta. Potom izvadite i još dva puta ponovite isi postupak, svakih 15 minuta. Na kraju ćete imati hrskavu koricu na šunki koja će joj dati posebnu aromu.
Što kažete?
Objavljeno 10.04.2017.