U narednim danima, podijelit ću s vama neke uskršnje recepte da se za ovaj Uskrs pripremite na pomalo neuobičajen način i iznenadite sve okupljene oko stola.
Krenimo s doručkom. Svjesna sam da će mnogi uskršnje jutro započeti sa šunkom i jajima, no ako ste imalo željni promjene, donosim vam jednu ideju za fora složenac kojim također možete početi ovaj dan.
Sastojci:
- 400 g kuhane šunke
- 1 manja glavica luka, narezana na trakice
- 1 paprika
- 300 g ribanog cheddara ili nekog drugog dobro topivog sira
- 8 jaja
- 400 ml mlijeka
- 400 g krumpira
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a u protvan za složenac stavite papir za pečenje ili ga pošpricajte sprejem za pečenje. Šunku narežite na sitne kockice i prepecite nabrzinu na teflonskoj tavi, tako da postane lagano hrskava.
U većoj posudi pomiješajte jaja i mlijeko pa dodaje sir, šunku, luk i na sitno narezanu papriku pa umiješajte na kolutove narezane krumpire. Smjesu potom izlijte u pripremljeni protvan, prekrijte aluminijskom folijom pa stavite peći. Nakon 45 minuta otklopite i pecite još 20-ak minuta, odnosno dok se jaja ne zapeku i dobijete lijepu koricu.
Objavljeno 06.04.2017.