Ne postoji prigoda, obrok, vrijeme, mjesto, stanje svijeti u kojem ne mogu ili ne želim jesti jaja. I svega u stanu može nedostajati, ali jaja - ne. Onog trenutka kad se broj smanji na 5 ili manje, zovem i naručujem novu pošiljku.
Također, za niti jednu namirnicu ne brinem u toj mjeri da kupujem domaće, kao za jaja. Vjerojatno je tome doprinijela i ćinjenica da mi je domaća jaja uvijek jednostavno naručiti, ali i to da su jaja jedina namirnica koju jedem apsolutno svaki dan, pa u njih nekako najviše i "ulažem".
Ovaj omlet mi je jedan od najjednostavnijih i najčešće pripremanih doručaka. Gljive jajima daju svježinu i nježnu aromu i izvrsne su za početak dana:
- 3 jaja
- malo soli
- 120 g šampinjona
- ghee maslac
Postupak je jednostavan i traje manje od 10 minuta:
- Gljive operete i narežete na malo krupnije komade, tak da se od dinstanja ne isuše potpuno.
- Jaja istresete u zdjelicu i dobro umutite. Dodajte sol i začine po želji.
- Na tavi zagrijte malo ghee maslaca i ubacite gljive.
- Kad se malo omekšaju, prelijte ih jajima, malo promiješajte da se gljive odlijepe od površine tave i poklopite.
- Nakon 2-3 minute vaš omlet je gotov.
Uživajte i u komentar napišite kako vi najčešće jedete jaja.
Objavljeno 24.07.2019.