Često mi dođe želja jednostavno pojesti nešto "na žlicu". No, i tada pokušavam da u tanjuru budu namirnice koje se uklapaju u taj neki moj zdravi prehrambeni režim. Evo jedne ideje kako napraviti varivo, ili kako je mi u Rijeci zovemo, maneštru s piletinom i povrćem.
Sastojci:
- 200 g pilećeg filea
- 1 žlica maslinovog ulja
- 50 g mrkve
- 100 g cvjetače
- 100 g brokule
- 50 ml pasirane rajčice
- malo bosiljka
- tjestenina, po želji
Pileći file narežite na kockice. U loncu zagrijte maslinovo ulje pa dodajte meso i uz okretanje, ispecite toliko da sa svih strana dobije laganu, zlatno-smeđu boju. Potom meso prelijte vodom i kad voda zavrije dodajte na kolutove narezanu mrkvu, cvjetove cvjetače i pustite da se kuha 5-6 minuta.
Potom dodajte pasiranu rajčicu, bosiljak i brokulu i još kratko kuhajte, uz redovno probavanje, da izbjegnete prekuhavanje povrća. Ako dodajete tjesteninu, dodajte je kada i brokulu.
Uživajte!
Objavljeno 28.06.2016.