Nakon toliko mesa danas, red je da vratim ravnotežu s nečim - veganskim. Nitko se ne bi trebao osjećati zapostavljenim u mojoj kuhinji, a i dokazano je da zdravi slatkiši popravljaju raspoloženje, pa sam odlučila napraviti slatke veganske brownieje, da svi budemo sretni i veseli, bez obzira kojim prehrambenim opcijama pripadamo ;)
Evo recepta za veganske čokoladne brownieje:
- 500 g datulja
- 45 g kokosovih mrvica
- 120 g badema
- 3 žlice kakaa u prahu
- 55 g kokosovog ulja
I što s tim?
Bademe i kokos ubacite u blender i miksate dok ne dobijete gotovo brašnastu smjesu. Datulje prokuhate na minutu u vreloj vodi, ogulite kožicu i izvadite koštice pa narežite na sitno i ubacite u blender, u mješavinu badema i kokosa. Izblendajte još malo.
Potom dodajte kokosovo ulje i kakao i blendajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Potom smjesu izvadite iz blendera i stavite u neki dublji protvan. Poravnajte po vrhu i stavite u hladnjak barem na pola sata, da se ohladi i malo stvrdne. Potom narežite na kockice i možete odmah jesti.
Dobar tek svima!
Objavljeno 24.01.2017.