Kad mi nedostaje ideja za dobar obrok, odem kod Darka i pronađem neku super ideju. Svi Darkovi recepti su jako zanimljivi i pritom jednostavni za pripremu.
Evo jedne zanimljive ideje koja će biti zanimljiva i onima koji se odlučuju za vegetarijansku prehranu.
- 400-500 g crvenog graha (konzerva)
- 1 paprika (pola crvene i pola žute zbog boja)
- 1 glavica luka
- Krušne mrvice
- 1 list celera ili peršina
- Maslinovo ulje
Nasjeckajte povrće što sitnije da se lakše pred kraj oblikuju pljeskavice. Ako želite naglasiti boje povrća slobodno ostane i nešto krupnije sjeckano ali će onda biti i pljeskavice teže oblikovati i peći.
Ako koristite konzervirani grah prvo ga ocijedite i isperite pod mlazom vode i zatim prokuhajte kojih 10-15 minuta.
Luk i paprike prodinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju ali ne da potamne od termičke obrade.
U veću posudu istresite grah, sol i papar po želji, nasjeckani svježi list celera i 5 velikih žlica krušnih mrvica. Sve dobro propasirajte u kremu. Kada dobijete neku vrstu paštete od graha u nju dodajte i umiješajte prodinstano povrće.
Od te smjese oblikujte pljeskavice. Ako vam je smjesa previše ljepljiva za oblikovanje dodajte u nju još krušnih mrvica a možete i malo nabrašniti ruke.
Kako je smjesa već termički obrađena pljeskavice završite brzim pečenjem na obje strane na jakoj vatri i malo ulja. Kada su gotove odložite ih na papirnate ručnike da upiju višak masnoće iz njih i poslužite.
Najbolje ih je pojesti odmah :). Dobar tek!
Izvor: Darkova web kuharica
*Fotografije su pod copyrightom autora i nije ih moguće preuzimati.
Objavljeno 17.05.2017.