Ni punjene paprike više nisu što su nekad bile. Danas vam donosimo vegetarijansku verziju ovog mnogima jako dragog obroka.
Sastojci:
- 2 velike paprike
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1/3 glavice luka, na sitno nasjeckanog
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice kukuruza šećerca, iz konzerve
- 2 žlice crnog graha, iz limenke
- 2 žlice ribanog topivog sira (cheddar je super)
- 20 g riže
- 2 sušene rajčice, nasjeckane na što sitnije
- 1 žličica svježeg peršina
Rižu skuhajte pa ostavite sa strane.
U loncu zagrijte posoljenu vodu pa stavite da se nakratko prokuhaju paprike koje ste prethodno prerezali po dužini i očistili od koštica. Dovoljno će biti 2-3 minute. Potom ih izvadite iz vode i ocijedite.
Dok se paprike kuhaju u tavi zagrijte maslinovo ulje pa ubacite luk i prodinstajte. Dodajte na sitno nasjeckan češnjak, kukuruz, grah i promiješajte dok se ne sljube. Istresite u zdjelicu pa dodajte sir, rižu, sušene rajčice i peršin pa dobro promiješajte.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
U protvan stavite papir za pečenje pa posložite polovice paprika. U svaku papriku razijelite jednaku količinu punjenja, po vrhu stavite još malo ribanog sira pa sve stavite u pećnicu.
Pecite dok se sir ne rastopi, 15-ak minuta. Servirajte uz neku salatu, po želji.
Objavljeno 15.02.2018.