Došla sam jučer u stan oko 22.25 a cilj mi je bio leći u krevet do 23. Dakle, zadatak je bio jednostavan: u 35 minuta sam morala skuhati večeru, pojesti, istuširati se, oprati zube, obući pidžamu, izvaditi meso da se otopi do jutra za današnje obroke i leći u krevet. Dakle, za pripremu obroka imala sam maksimalno 15 minuta, ako na miru želim jesti. U ovakvim situacijama, losos je uvijek rješenje i pol!
A uz losos se uvijek dobro slaže neko zeleno lisnato povrće. U mom slučaju je to najčešće špinat kojem uvijek dajem prednost pred blitvom, bez nekog nutritivnog razloga, već isključivo vlastite ljubavi prema špinatu.
Dakle:
- 125 g lososa
- 100 g špinata
- 1 češanj češnjaka
- malo soli
- 1 žličica maslinovog ulja
U lonac sam stavila vodu da zakuha i dodala malo soli. Kad je voda zakuhala, ubacila sam špinat i nakon manje od minute isključila ploču, a špinat ostavila poklopljen. Zagrijala sam tavu, stavila losos da se peče s jedne strane oko minuta, pa s druge strane isto toliko. Za to vrijeme sam procijedila špinat.
U loncu u kojem se kuhao špinat sam zagrijala maslinovo ulje pa stavila na sitno nasjeckan češnjak, da se samo zacakli pa dodala špinat i promiješala pa sklonila s ploče. Za to vrijeme je i losos bio gotov pa sam sve servirala i na miru jela.
Objavljeno 05.04.2017.