Da odmah na početku kopiram kako je Tajana opisala obrok koji slijedi (a pritom i pojasnila naslov ovog bloga):
"Ovo je "naravno da možeš" oslić - jer to je upravo to! Pojednostavljeno: ono kad mjesec i pol dana jedeš oslić svaki dan i ne možeš ga više vidjeti, a onda vam netko napravi oslić koji je najfiniji..."
Osim što je "najfiniji", ovaj oslić je i vrlo jednostavno pripremljen i gotov je u samo 15-ak minuta. Ovo su sastojci za 2 osobe, na dijeti:
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 manja glavica crvenog luka
- 2 češnja češnjaka
- 300-350 g fileta oslića
- 100 ml bijelog vina
- papar, bosiljak
Na dubljoj tavi zagrijete maslinovo ulje pa ubacite luk narezan na trakice. Kad se luk malo omekša dodate češnjak narezan na ploškice, dakle ne presitno. Kad se i on malo omekša, dodate filete oslića i zalijete s malo vode i ostavite 10-ak minuta da se krčka.
Pazite da riba ne ostane suha i ne zapeče se. Kad voda ispari, dodajte vino pa poklopite i ostavite da se riba zapravo ukuha u tom vinu i luku i kapuli. Kad je riba gotova, stavite je na tanjur i po vrhu pospite začinima.
Uz ovako pripremljen oslić dobro ide lagano kuhana tikvica ili bilo koje drugo povrće, po želji.
Dakle, vrlo brzo i jednostavno imate gotovu zdravu, laganu i dijetalnu večeru. Ili, da parafraziram jedan Đoletov stih "dodaj osliću malo boje" i oslić će biti divan obrok kad pazite na sebe!
Objavljeno 20.03.2018.