Ostvari 15% popusta na sve trake za trčanje

Za sladokusce: Brownie od slatkog krumpira!

Kad sam prije par godina prvi put probala batat (slatki krumpir), potpuno sam se zaljubila u tu namirnicu. Iako se u našim trgovinama može kupiti bijeli i narančasti slatki krumpir, narančasti mi je draži. Zašto? Iskreno, zbog boje! Naime, oba su fina, slatka i od njih napravim najbolji pire, ali ovaj narančasti mi je još i zanimljiv zbog te tako intenzivne boje. 

Nakon što sam ga dugo vremena jela isključivo kao prilog uz meso i ribu (da, super mi paše uz losos), počela sam istraživati i tražiti recepte s batatom i za druge načine konzumiranja. Probala sam mnoge: juhu od slatkog krumpira, kruh od slatkog krumpira, puding od slatkog krumpira, pita sa slatkim krumpirom... 

No, jedan mi je najdraži: Brownie od slatkog krumpira

Za pripremu ovog kolača izdvojite malo više od sat vremena, a uz ove sastojke ja sam dobila 10 brownieja. 

Sastojci: 

  • oko 600 g slatkog krumpira (2 komada srednje veličine)
  • 100 g badema, usitnjenih nožem na što sitnije
  • 100 g zobenog brašna
  • 10 datulja
  • 4 žlice kakao praha
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • prstohvat himalajske soli
  • 2 žlice drobljenog zrna kakaa

Postupak: 

Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva, a u protvan za kolače stavila papir za pečenje. Batate sam ogulila i narezala na kockice pa dobro skuhala (da se raspadaju). Datulje sam stavila u malo uzavrele vode na par minuta da im kora omekša, pa da je mogu oguliti. Nakon toga sam ih očistila od koštica i narezala na sitno pa s batatom ubacila u blender i miksala dok se ne dobije jednolična kremasta smjesa. 

Smjesu sam istresla u posudu pa dodala sve ostale sastojke i dobro promiješala dok nisam dobila jednoličnu smjesu. Smjesu sam potom istresla u protvan na papir za pečenje i stavila u pećnicu na 20 minuta. Kad su bili gotovi izvadila sam ih i prekrila protvan krpom, da se malo navlaže i otpuste s papira te da ih je lakše rezati.  

Prava uživancija!

Objavljeno 15.04.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji7komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija