Piletine (proteina) nikad dosta, ali isto tako: nikad dosta ni ideja kako piletinu pripremiti. Ipak, postoji nekoliko kriterija koje je potrebno zadovoljiti: jednostavno, ukusno i brzo gotovo.
Našla sam još jedan takav recept pa ga dijelim s vama. Isprobano i jako fino.
- 4 pileća prsa
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica ribane korice limuna
- 4 žlice limunovog soka
- 4 češnja češnjaka
- 2 žličice origana
- 1/2 žličice bosiljka
- 1/2 žličice ružmarina
- sol, papar, peršin
U manjoj posudi pomiješajte maslinovo ulje, ribanu koricu limuna, limunov sok, češnjak, origano, bosiljak, ružmarin te sol i papar. Smjesu prelijte preko piletine koju ste stavili u posudu pa ostavite da se marinira, najbolje preko noći.
Zagrijte gril tavu i pecite pileća prsa sa svake strane oko 4 minute. Kad je gotovo, ostavite piletinu par minuta da odstoji pa po vrhu pospšite svježim peršinom.
Uz ovu piletinu možete jesti samo salatu ili, primjerice, rižu, ako vam se to uklapa u nutritivni plan.
Objavljeno 21.01.2016.