Pisala sam vam u prvom tekstu sa Sanjinim receptom za zdravi cheesecake s kikirikijem, da je ova Šibenčanka naša "Fit mama". Ono što treba u ovoj priči naglasiti jest da je Sanja jedan vrhunski dokaz da dijete ne smije biti prepreka za ustrajanje u zdravim navikama. Dapače, dijete treba biti dodatna motivacija, a i navike koje će Sanjino dijete steći od malena, sigurno će mu pomoći da izraste u nekoga kome će briga o prehrani i zdravlju biti "po defaultu".
Danas nam je Sanja poslala super recept za jednostavan i nutritivno izvrstan obrok: piletinu u curryju i batak ili krumpir s medom. Jasno vam je da to ne može biti drugačije nego - odlično!
Evo kako ovaj ručak priprema naša Sanja Frleta:
Piletinu izrezati i staviti marinirati u smjesu od malomasnog jogurta, curryja, kapule, luka, malo maslinovog ulja i prstohvat soli. Marinirati barem 2 sata.
Batat i krumpir očistiti i izrezati na ploške i preliti umakom napravljenom od 2 žlice rastopljenog kokosovog ulja, 1 žlice meda, malo kapule, 1 žlice senfa, malo soli i papra.
Staviti mariniranu piletinu na papir za pečenje, a na drugi batat/krumpir i peći na 190°C 20-25 minuta. Imajte na umu da su pećnice različite pa par puta tijekom pečenja bacite oko na meso i krumpire, da se ne prepeku ako vam je pećnica jača od moje.
Također, tijekom pečenja preokretati da se sve lijepo zapeče. Dodatak ovom mesu i krumpiru je kuhana blitva umiješana u posni sir sa začinima po želji.
Objavljeno 24.11.2016.