Pogledaj božićnu akciju na sve sobne bicikle

Zapečena tortilja s mljevenom puretinom i povrćem

tortilja

Jelena i ja smo ovo što slijedi pojele prošli tjedan za večeru nakon teškog treninga nogu. No, ako se baš ne ubijete u treningu, preporučujem da ovaj obrok ipak radije pojedete za ručak, jer je nutritivno jako bogat pa vam možda nije potrebno za večeru unijeti toliko kalorija. 

Mi smo ga pripremile nakon treninga i pojele uz gledanje posljednje epizode jedne nam drage serije. 

Evo sastojaka: 

  • 2 integralne tortilje
  • 200 g mješavine zaleđenog povrća (meksički miks)
  • 1 mozzarella
  • 150 g gaude ili nekog drugog dobro topivog sira
  • 250 g mljevene puretine
  • 1 glavica luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • pelati 
  • začini: chilly, kurkuma, papar, peršin

Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva. U tavi zagijte ulje pa bacite na sitno nasjeckan luk da se dinsta.. Kad se luk zacakli, dodajte mljeveno meso, začinite pa miješajte dok ne posvijetli. Potom dodajte mješavinu zaleđenog povrća i pelate, promiješajte pa pustite da se krčka desetak minuta. Potom skinite s ploče i ostavite da se malo "odmori". 

Uzmite tortilje, u svaku stavite dio smjese i zamotajte se sa svih strana, tako da smjesa na ispada pa stavite u vatrostalnu zdjelu. Ako vam ostane smjese, prelijte njome tortilje u zdjeli. Preko svega poslažite na fete narezanu mozzarellu i gaudu pa stavite u pećnicu na 15-ak minuta, da se zapeče. 

Vrlo brzo imate gotov ukusan obrok. Dobar tek!

Objavljeno 24.07.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija