Jelena i ja smo ovo što slijedi pojele prošli tjedan za večeru nakon teškog treninga nogu. No, ako se baš ne ubijete u treningu, preporučujem da ovaj obrok ipak radije pojedete za ručak, jer je nutritivno jako bogat pa vam možda nije potrebno za večeru unijeti toliko kalorija.
Mi smo ga pripremile nakon treninga i pojele uz gledanje posljednje epizode jedne nam drage serije.
Evo sastojaka:
- 2 integralne tortilje
- 200 g mješavine zaleđenog povrća (meksički miks)
- 1 mozzarella
- 150 g gaude ili nekog drugog dobro topivog sira
- 250 g mljevene puretine
- 1 glavica luka
- 2 žlice maslinovog ulja
- pelati
- začini: chilly, kurkuma, papar, peršin
Pećnicu stavite grijati na 180 stupnjeva. U tavi zagijte ulje pa bacite na sitno nasjeckan luk da se dinsta.. Kad se luk zacakli, dodajte mljeveno meso, začinite pa miješajte dok ne posvijetli. Potom dodajte mješavinu zaleđenog povrća i pelate, promiješajte pa pustite da se krčka desetak minuta. Potom skinite s ploče i ostavite da se malo "odmori".
Uzmite tortilje, u svaku stavite dio smjese i zamotajte se sa svih strana, tako da smjesa na ispada pa stavite u vatrostalnu zdjelu. Ako vam ostane smjese, prelijte njome tortilje u zdjeli. Preko svega poslažite na fete narezanu mozzarellu i gaudu pa stavite u pećnicu na 15-ak minuta, da se zapeče.
Vrlo brzo imate gotov ukusan obrok. Dobar tek!
Objavljeno 24.07.2017.