Ako se pitate kako nagovoriti prijateljicu da pripremi večeru za ekipu, onda je rješenje jednostavno: nabijte joj osjećaj grižnje savjesti. T je trebala pripremiti večeru za nas 3 frendice, da pojedemo nešto prije izlaska.
Ovako je tekao razgovor jučer:
- T: Što da pripremim za večeru?
- Z: Nemam pojma. Što imaš doma?
- T: Ništa ?????? Smislit ću nešto.
- Z: Ništa?! Pa imaš punu škrinju hrane!
- T: Fakat mi se ne kuha na 40 stupnjeva!
- Z: Pa ako si toliko lijena, ti naruči pizzu!
Pozvonili smo joj na vrata oko 21 sat i već na ulasku u stan bilo mi je jasno da je moja strategija upalila. Umjesto mirisa pizze upitne kvalitete, stanom se širila aroma nečega puno ukusnijeg!
Evo recepta:
- 2 patlidžana
- 1 komad bijelog pilećeg mesa
- 1 glavica luka
- 2 paprike
- 2 rajčice
- 1 žlica pasirane rajčice
- peršin
- parmezan
Postupak:
- Patlidžan prepoloviti na pola i izdubiti žlicom. Posoliti i ostaviti da stoji dok ne napravite nadjev.
- Za nadjev iskoristiti unutrašnjost patlidžana koju treba sitno nasjeckati i začiniti po želji (papar, sol).
- Na kokosovom ulju popržiti kockice luka, papriku i rajčicu. U zasebnoj tavici popržiti piletinu dok ne dobije zlatnu boju.
- Sve skupa pomiješati s pasiranom rajčicom i napuniti lađice patlidžana,te ih obilato posipati parmezanom.
- U pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, peći 30 minuta ili dok parmezan ne dobije "zlatnu koricu".
- Ostaviti da se par minuta ohladi i po vrhu posipati svježe sjeckani peršin.
Hvala T! I sljedeći put ću pristupiti istoj strategiji jer očito – pali!
Objavljeno 10.08.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija