Znate ono kad na neke obroke potpuno zaboravite i onda ih se, odjednom, sjetite i sretni ste poput maloga djeteta? Možete zamisliti okus u ustima iako tu hranu niste jeli godinama, a ponekad i duže?
E, ovo što slijedi je upravo takva situacija: sjetila sam se punjeni šampinjona koje mi je mama pekla i odmah sam ih išla ponovo napraviti. Malo sam modificirala mamin recept i bila - prezadovoljna okusom.
Sastojci:
- 6 velikih šampinjona
- 2 trokutića Zdenka ili nekog sličnog sira
- različito povrće: paprika, luk, paradajz
- začini po želji: bosiljak, ružmarin, sol, papar
Postupak:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- Povrće narežite na što sitnije kockice pa ga pomiješajte sa začinima.
- Od šampinjona odvojite peteljku. U svaki klobuk stavite 1/3 Zdenka sirića i do vrha napunite mješavinom povrća.
- Stavite na protvan na koji ste tavili papir za pečenje.
- Pecite 20-ak minuta.
Možete jesti samostalno ili kao prilog.
Objavljeno 10.12.2019.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija