Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Zdrava "majoneza" od indijskih oraščića

veganska majoneza

Volim svašta isprobavati od prehrane i srećom po sve one koji me požele ugostiti - sve volim i sve jedem! Čak i ono što većina ne jede, poput različitih iznutrica, tripica i slično.

Isto tako, volim probati i neke obroke karakteristične za druge vrste i načine prehrane, od nekih nacionalnih do primjerice veganskih specijaliteta ili obroka koje pripremaju sirovojedci.

Tako sam došla i do pripreme veganske majoneze. Prateći načela veganske kuhinje, ova majoneza nema jaja, ali ima dostojnu zamjenu: indijske oraščiće!

Prevladajte predrasude koje možda imate prema ovoj majonezi i probajte - svidjet će vam se!

Evo kako:

  • 150 g indijskih oraščića
  • 120 ml vode
  • sok od 1/2 limuna
  • 1 žličica meda
  • 1 žličica himalajske soli
  • 1 žličica kurkume

Indijske oraščiće namočite u mlakoj vodi najmanje 3 sata prije pripreme, ali najbolje je da ih ostavite da se namaču preko noći.

Kad ih krenete pripremati, prvo ih iscijedite pa stavite u blender i dodate vodu, sol, sok od limuna, med i kurkumu.

Blendajte dok ne dobijete kremastu strukturu, za što će vam trebati, ovisno o snazi blendera, do 3-4 minute. Povremeno ćete možda trebati špatulom skinuti smjesu sa stijenki blendera. Po potrebi dodajte još malo vode i po želji dodatno začinite.

Objavljeno 02.02.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija