Koje god godišnje doba bilo, juha je uvijek dobra ideja. Nije li čudesno to da i usred vrućine, kada pojedete toplu juhu, ona nekako paše?
Evo jedne jednostavne ideje za pripremu domaće juhe od rajčice. Još ako imate domaće rajčice, dobit ćete idealnu večeru.
- 1 manja glavica luka
- 3 rajčice, srednje veličine
- 2 cm svježeg đumbira, naribanog
- sol, papar
- 2 stabljike celera
- 3 velike žlice kokosovog mlijeka (iz limenke)
- 1 žlica maslinovog ulja
U posudi zagrijemo maslinovo ulje pa ubacimo na sitno nasjeckan luk. Kad se luk lagano zacakli, dodamo na sitno nasjeckanu rajčicu i propirjamo. Kad se kožica odvoji od rajčice, dodamo celer narezan na komadiće i pola litre vode i pustimo da zakuha.
Kad je voda zakuhala, dodamo svježe naribani đumbir i pustimo da kuha.
Kad je povrće skuhano, skinemo s ploče pa usitnimo štapnim mikserom ili u blenderu. Na kraju dodamo kokosov mlijeko i začine i sve dobro promiješamo da se arome sljube, a juha dobije svoju lijepu kremastu strukturu.
Na kraju, po vrhu možete staviti neko mikrozelenje koje je dominantnog okusa i koje će ovoj juhi dati snažniju notu, a vas obogatiti vitaminima i mineralima.
Objavljeno 12.08.2018.