Ovo je ostvarenje svih mojih prehrambenih snova! Ali zaista!!
Sastojci za "tijesto":
- 1 manja glavica brokule
- 2 jaja
- 4 žlice ribanog parmezana
- 4 žlice ribane ili na sitno nasjeckane mozzarelle
- sol, papar, začini po želji
Nadjev:
- 4 žlice pelata
- 100 g pureće dimljene šunke
- ribani sir (gauda)
- ribana ili na ploške narezana mozzarella
Brokulu sam nakidana na cvjetova i stavila da se kuha dok nije gotovo potpuno omekšala. Procijedila sam je i stavila u zdjelicu pa vilicom stisnula dok nisam dobila gotovo pire. Onda sam među šakama stisnula dio po dio brokule da procijedim svu vodu pa procijeđenu stavila u posudu. Dodala sam joj jaja, začine, parmezan i mozzarellu.
Pećnicu sam zagrijala na 180 stupnjeva. Smjesu sam dobro promiješala i stavila na protvan na kojem je bio papir za pečenje pa raširila tako da "tijesto" bude debelo 2-3 milimetra.
Stavila sam da se peče desetak minuta, tek toliko da se malo napravi korica. Potom sam tijesto izvadila i po njemu pemazala pelate pa naslagala šunku i sir.
Ovdje možete biti kreativni koliko god želite i staviti sve što volite na pizzi.
Potom sam sve vratila u pećnicu na još desetak minuta, da se sir malo otopi i lagano zapeče.
Izvadila sam iz pećnice, preselila pizzu na drvenu dasku s kojem sam je naumila jesti i navalila.
Pojela sam je kao da mi je zadnja pizza u životu! Valjda nakon 3 minute više nije bilo ni zalogaja.
Objavljeno 20.09.2017.