Nakon ideja za pripremu pizze na "tijestu" od cvjetače, lana i kokosa/konoplje i nedavno isprobane pizze na "tijestu" od sira, na red je došla još jedna zdrava verzija ovoga mnogima jako dragog obroka: pizza na tijestu od leće. Tko je za?
Evo recepta:
Sastojci za "tijesto"
- 200 g suhe crvene leće
- 240 ml vode
- 1 češanj češnjaka
- malo soli
- 1/2 čajne žličice origana
Sve sastojke ubacite u blender i miksajte sve dok se leća potpuno ne razbije i napravi kremastu, jednoličnu smjesu, bez većih komada. Potom zagrijte veću tavu na umjerenoj temperaturi i polovicu smjese stavite na tavu i raširite po cijeloj površini tave. Ako je potrebno, na tavu prethodno stavite malčice ulja, samo da vam se smjesa ne zalijepi, ovisno o kvalitete tave koju imate. Izgledat će kao velika palačinka. Pecite na jednoj strani oko 3 minute, pa okrenite i pecite na drugoj još 2 minute.
Na isti način ispecite i drugu polovicu smjese, pa imate tijesto za dvije pizze.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
Tijesto stavite na protvan i preko stavite nadjev po želji. Ubacite u pećnicu i pecite samo 10-ak minuta. Narežite i uživajte.
Objavljeno 05.07.2016.