Spaghetti carbonara je mnogima jedan od najdražih načina pripreme tjestenine. Ovaj tradicionalni recept ima puno inačica, a mnogi u pripremi ovog obroka koriste vrhnje za kuhanje. No, naravno da se vrhunska carbonara može napraviti i bez vrhnja za kuhanje.
Evo kako:
- 50 g parmezana
- 1 jaje
- 150 g špageta
- 1/2 žlice maslinovog ulja
- 50 g manje masne pancete
- 2 češnja češnjaka
- papar
Prema uputama na pakiranju, skuhajte tjesteninu. Dok se tjestenina kuha, u dubljoj tavi zagrijte maslinovo ulje pa istresite na sitno nasjeckanu pancetu i dinstajte dok ne postane hrskava. Dodajte češnjak i uz miješanje dinstajte dok ne postane lijepe smeđe boje.
Tjesteninu, kad je al-dente kuhana, procijedite pa istresite u tavu i promiješajte. U posudici razbijte jaje pa dodajte sir i promiješajte. Istresite sve preko tjestenine i uz miješanje kuhajte dok smjesa jaja nije gotova, a jaje dobro rašireno po sadržaju i termički obrađeno.
Servirajte toplo, a po vrhu dodajte još malo ribanog parmezana.
Objavljeno 31.07.2017.