Mnogima je jedna od asocijacija na uskršnji doručak upravo uskršnja pogača ili, kako je mnogi zovu - pinca. No, ako govorimo o kupovnoj pinci ili onoj napravljenoj po tradicionalnoj recepturi, jasno nam je da se radi o kolaču koji obiluje - svime i svačime, od bijeloga brašna do bijeloga šećera itd.
No, zašto za uskršnji doručak ne napraviti zdravu varijantu kolača koji možete jesti, baš kao i pincu, uz jaja i šunku?
Ja se u ovoj situaciji uvijek radije odlučujem za onaj famozni banana kruh u koji, da mu dam malo svečaniju notu, ubacim borovnice.
Recept je zapravo jako jednostavan, a tko god proba ovaj kruh - oduševi se!
Sastojci:
- 3 jako zrele banane
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kokosovog šećera
- 4 jaja
- 100 g borovnica
- 6 žlica zobenog brašna
Banane izgnječite vilicom do kremaste smjese. U drugoj posudi pomiješajte sve ostale sastojke (osim borovnica). Dodajte bananu pa sve promiješajte dok ne dobijete jednoličnu kremastu smjesu. Dodajte borovnice pa još promiješajte, ali nježno, pazeći da borovnice što više očuvate.
Istresite u kalup za kruh i pecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 40 minuta.
Objavljeno 06.04.2017.