Vrijeme je krafni, no ako znamo da su klasične krafne zbog svojeg sastava zaista jaaako nezdrave, onda je prava sreća otkriti da postoje i zdrave, proteinske krafne, a i dalje pune ukusne čokolade!!
Evo recepta:
- 2 jaja
- 150 g zobenog ili heljdinog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 2 mjerice whey proteina, okus vanilija
- sladilo, po želji
- 1 banana, zrelija
- malo cimeta i muškarnog oraščića
- kokosovo ulje u spreju
Pećnicu zagrijete na 180 stupnjeva. Kalup za krafne pošpricate uljemm u spreju. U posudi pomiješajte sve suhe sastojke (brašno, proteine, prašak za pecivo, sladilo i začine).
U drugoj posudi umutite jaja pa dodajte na sitno narezanu bananu pa miksajte dok ne dobijete kremicu bez komadića banane. Potom vlažnu smjesu dodajte u suhu i sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Smjesu potom izlijte u kalupe pazeći da smjesa ne curi van kalupa. Pecite 12-15 minuta, pazite da se ne prepeku.
Izvadite iz pećnice pa i iz kalupa i stavite da se ohlade.
Krafne potom premažite omiljenim namazom:
- tamna čokolada od min 70% kakaa u prahu
- orašasti plodovi
Otopite čokoladu pa gornji dio ili cijelu krafnu uvaljajute u čokoladu, pospite na sitno narezanim orašastim plodovima pa ostavite da se hladi na papiru za pečenje.
Uživajte!
Objavljeno 13.02.2018.