Jedan od kuhinjskih aparata koji najviše koristim u stanu (uz blender) svakako je mikrovalna. Od toga da bjelanjke ubacim u zdjelicu, pa za samo 2-3 minute imam gotov čisti proteinski obrok, do različitih kombinacija žitarica, voća i slično za doručak.
Kako sam nedavno kupila heljdino brašno, zadnjih mi je dana prava zabava tražiti i isprobavati recepte s njim. U kombinaciji s voće, čokoladom, proteinima, orašastim plodovima... uvijek ispadne nešto drugo i drugačije...
Jutros sam nabrzinu napravila "kolač" s kakaom i bananom. Gotov je za 3-4 minute i jako je fin.
Evo sastojaka:
- 3 žlice heljdinog brašna
- 1 žlica kakaa u prahu
- 1/2 banane
- 3 žlice zobenog (ili malomasnog) mlijeka
- šaka nasjeckanih badema
- 1 žlica kokosovog ulja
- malo cimeta
- malo soli, malo sode bikarbone, sladilo po želji
U posudicu sam istresla brašno, kakao, sol, kokosovo ulje (otopljeno), cimet i sodu bikarbonu i promiješala da se sve prožme. Dodala sam mlijeko i sve promiješala.
U malo veću šalicu sam ubacila na kolutove nasjeckanu bananu pa smjesu. Nemojte nasuti više od 2/3 šalice jer će se tijekom grijanja podići pa da se ne izlije. Po vrhu pospite bademima.
Stavite u mikrovalnu na 2 minute, ali provjerite da ne zakuha i ne izlije se. Ako je nakon 2 minute, i dalje na vrhu mekano, stavite na još 30 sekundi. Ako ostavite predugo, bit će presuh! ;)
Objavljeno 17.08.2015.