Kraj kolovoza sam odlučila završiti slatko. Naime, nakon kolovoškog opuštanja po svim pitanjima, u rujnu se vraćam u svoj uobičajeniji tempo po kojem redovito vježbam te više brige vodim o kvaliteti i nutritivnom sastavu obroka koje jedem.
Pojednostavljeno, u kolovozu je bilo svega i svačega - i sladoleda i burgera i palačinki i maminih kolača. U rujan ću ući resetirana i s kojom kilom više nego što sam završila 7. mjesec.
No, kako i priliči, zadnje dane u 8. mjesecu treba iskoristiti za još par slastica. Evo jedne ideje za kolačiće od maslaca od kikirikija i čokolade.
Sastojci:
- 30 ml soka od jabuke
- 120 g maslaca od kikirikija
- 1/2 žličice ekstrakta vanilije
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 20 g + 1 žlica zobenog brašna
- 20 g čokoladnih kapljica
- 1 žlica mlijeka, ako je potrebno
- malo soli
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U protvan stavite papir za pečenje. Na lagano zagrijanoj ploči zagrijte maslac od kikirikija dok ne postane tekući, pa dodajte sok od jabuke i ekstrakt vanilije pa dobro promiješajte. Stavite sa strane.
U posudi promiješajte prašak za pecivo, sol, zobeno brašno i čokoladne kapljice. Suhe sastojke polako istresajte u vlažne, uz stalno miješanje.
Izgledat će jako suho, ali morate dobro umiješate da se maslac i ostali sastojci sljube. Ako je potrebno dodajte žlicu mlijeka.
Smjesu pretresite u protvan pa izravnajte da je svugdje jednake debljine. Stavite u pećnicu i pecite 10 minuta. Izvadite iz pećnice i ostavite da se hladi, barem 20 minuta. Za to vrijeme će se i ohladiti i učvrstiti.
Baterije su pune, dobrodošla sezona 2016/17.
Objavljeno 30.08.2016.