Pokušavam se "skinuti" s maslaca od kikirikija. "Navučenost" se odražava u kupanju u maslacu, svakodnevno, a na pitanje "pa kako ga jedeš?", više ne odgovaram - "Žlicom!" jer mi je žlica postala premala, a zaimača (kutljača, šeflja ili kako god je zovete) je malo nespretna, pa tražim neko novo rješenje ;)
No, ponekad od maslaca napravim neke zdrave kolačiće, što je praktično kada idem na izlet i put jer nije baš neka fora nositi sa sobom kantu od kilograma maslaca i onda roniti po njoj u javnosti ;)
Evo recepta za superjednostavne kolačiće:
- 120 g maslaca od kikirikija, crunchy
- 1 jaje
- 100 g zobenih pahuljica
- 1/2 žličice praška za pecivo
- sladilo, po želji
U posudi pomiješajte maslac sa sladilom pa dodajte jaje i umutite da se sljubi. Potom dodajte zobene pahuljice i prašak za pecivo pa promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Vadite žlicom i žeđu dlanovima napravite kuglice pa ih stavite na papir za pečenje pa po vrhu stisnite nečim ravnim tako da dobijete kolačiće debljine oko 1,5 cm.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 10-ak minuta. Nemojte ih peći duže, jer će vam se isušiti i popucati.
Objavljeno 29.03.2017.