Ponedjeljak. Probudila sam se jutros i pomislila "napokon je vikend!", a onda sam shvatila da se nalazim u trenutku koji je najviše moguće udaljen od tog željenog vikenda. Shvatila sam da moram ustati i ići na posao. Spavalo mi se i bila sam bezvoljna.
Sve ovo rezultat je super vikenda. Vikenda koji se u subotu sastojao od druženja s prijateljima, a u nedjelju od odlaska na more u Istru. Koliko god vikend bio krasan, ponedjeljak sam dočekala slomljena od umora. No, ne treba žaliti kad je vrijeme dobro provedeno, a bilo je! Društvo je bilo super, fino se papalo, vrijeme je bilo krasno i more je...more!
Kako za cijeli dan na moru ja uvijek ponesem neku klopu, tako ni ovaj put nije bio iznimka: bitno je samo da imate na umu da ne nosite ništa čokoladno jer će se otopiti, ali npr muffini od jabuka su super ideja!
Evo kako ih pripremiti:
- 250 g integralnog brašna
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 1/2 žličice solu
- 120 g ribane jabuke
- 120 g jabuke narezane na kockice
- 70 ml otopljenog kokosovog ulja
- 2 žlice meda
- 2 jaja
- 130 ml grčkog tipa jogurta
- 120 ml nezaslađenog soka jabuke
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U većoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo. cimet, sodu bikarbonu i sol. Dodajte ribane i narezane jabuke i promiješajte.
U manjoj posudi umutite kokosovo ulje i med pa dodajte jaja i dobro izmiješajte da postane jednolično. Potom dodajte jogurt, jabučni sok i ekstrakt vanilije pa promiješajte.
Potom vlažne sastojke polako izlijevajte u suhe, uz stalno miješanje. Smjesa će biti malo ljepljiva, ali neka vas to ne brine, tako treba biti. Potom smjesu istresite u kalupe za muffine i pecite oko 15 minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu zlatno-smeđu boju.
Izvrsni su za ponijeti sa sobom na put.
Od ove smjese dobila sam 12 većih muffina.
Objavljeno 05.06.2017.