Radila sam intervju s fantastičnom Natalie koja je napravila vrhunsku transformaciju, ali što je dodatno vrijedno: prihvatila se novih životnih navika i odlučila, kroz blog, podijeliti svoje znanje, iskustvo i recepte čitateljima.
Među nizom recepata koje je Natalie podijelilna na svom blogu, za prvi sam odabrala zdrave muffine s jabukama i mrkvom!
Sočni zdravi muffini napravljeni od integralnog brašna sa zdravim masnoćama, nutritivno obogaćeni mrkvom i jabukama i s vrlo malo kalorija. U slatkim mirisnim zalogajčićima možete uživati ujutro za doručak ali i poslužiti kao desert uz kavu ili čaj.
Sastojci:
Muffini
- 2 šalice integralnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice sode bikarbone
- 2 čajne žličice cimeta
- 1/4 žličice soli
- 1/2 šalice kokosovog ulja
- 4 žlice muscovado šećera
- 4 žlice agavinog sirupa ili meda
- 1 jaje
- 2 veće slatke jabuke
- 1 veća mrkva
- 5 žlica buttermilka
Buttermilk
- 1 šalica mlijeka
- 1 žlica jabučnog octa
Postupak:
Muffini
Zgrijte pećnicu na 180 stupnjeva. U kalup za muffine stavite košarice ili nauljite kalup kokosovim uljem.
Ogulite i naribajte jabuke i mrkvu. Pomiješajte dobro suhe sastojke, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Jaja, kokosovo ulje, muscovado šećer i sirup pjenasto zamutite.
Polako pjenjačom umiješajte suhe sastojke u mokre. Dodajte naribanu mrkvu i jabuke i buttermilk i promiješajte lagano žlicom. Napunite kalupe smjesom. Pecite 20 minuta.
Buttermilk
Stavite jabučni ocat u čašu i napunite ostatak čaše toplim mlijekom. Pomiješajte i ostavite 10 do 15 minuta na sobnoj temperaturi. Iskoristite za izradu muffina, a ostatak čuvajte na hladnom.
Izvor: Natalie’s Food & Health
Objavljeno 17.03.2017.