Rano jutro pola 6… znate taj stih? E ovako on izgleda u ovom kontekstu, „rano jutro pola 6, Antea ustaje jer trenira od 7. No, nabrzinu odlučuje ispeći i kruh!“
Istina, rima se izgubila, ali kruh je ispečen i prefin je! Ja sam ga dobila u 7, toploga, mirisnoga… i možete ga jesti samoga, možete ga iskombinirati uz nešto slatko, slano… može kako god želite!
- 0,5 kg svježeg ili posnog sira
- 250 g zobenih pahuljica
- 1 žlica sode bikarbone
- 1 žličica soli
- 1 jaje
- 2 žlice maslinovog ulja
- po dvije žlice lanenih, suncokretovih i bućinih sjemenki
- 1 paketić sušenog vlasca
Postupak je vrlo jednostavan, sve sastojke samo trebate dobro promiješati dok ne dobijete homogenu smjesu.
Začine možete kombinirati kako god poželite: kad stavite ružmarin umjesto vlasca, aroma kruha je više mediteranska i mnogima jako draga. Ako je verzija bez jaja (ukoliko ih netko ne jede) onda se stavi žlica lanenih sjemenki u dvije žlice vode i kad nabubri se umiješa u smjesu.
Smjesu oblikujte u kruh i stavite peći na papir za pečenje.
Peče se na 180 oko 45 min ili dok ne uhvati boju, ovisno o pećnici.
Uživajte!
Sve Anteine kreacije pogledajte na njezinom Instagram profilu.
Objavljeno 07.05.2018.