Jutros sam napravila svoja draga zelena jaja. Kad sam objavil fotku na instagramu više mi se ljudi javilo s pitanjem o pripremi i sastojcima, pa sam odlučila recept objaviti i ovdje, kad je očito zanimljiv.
Ako se pitate kakav je okus ovih jaja odgovor na to je isto - zanimljiv. Puno je sočnije od običnih jaja i ima neku dodatnu svježinu za koju je zaduženo povrće.
Osim toga, ako znamo nutritivnu vrijednost blitve i jaja onda je jasno da je ovo savršen početak dana.
- 80 g blitve
- 3 jaja
- sol, po želji
- kokosovo ulje u spreju
Blitvu dobro operete i što bolje možete ocijedite od vode. Ubacite je u blender i dodate jaja i sol pa sve izblendate do potpuno jednolične tekućine.
Na tavi zagrijete malo kokosovog ulja pa kad je toplo izlijete smjesu jaja i blitve pa pokrijete. Pečete na umjerenoj vatri.
Kad su jaja pri kraju, otklopite ih i ostavite da se tako peku još malo, da ispari sva voda iz njih.
Jaja su gotova kad s fornje strane nema mekanih dijelova smjese. Ne možete promašiti.
Kad su gotova, maknite ih s ploče i ostavite poklopljena oko minute, da se malo upare i lagano izvade iz tave.
Uživajte.
Objavljeno 26.02.2019.