Kako je neobično kako pojedine boje u nama izazivaju različite osjete okusa. Primjerice, kad vidim oguljen kivi, ja uvijek mislim da je kiseo! I uvijek mi je prvi zalogaj tog istog kivija nekako posebno oprezan i nesiguran koliko god svjesno znam da su šanse da je tako jako kiseo gotovo - nepostojane.
Isto tako, kad probavam nešto žuto, uvijek očekujem slatko. pa bez razmišljanja posegnem i za limunom bez imalo straha od njegovog stvarnog okusa.
No, kako psiholozi kažu, "sa strahovima se treba suočavati", pa se i ja često suočavam s nekim zelenim kombinacijama ;)
Istina, bojim se i zmija, ali borba s tim strahom tek dolazi na red.
Vratimo se zelenome.
Jučer sam za doručak radila zelena jaja. Radi se o jajima sa špinatom.
Evo recept:
- 3 cijela jaja
- 2 bjelanjka
- 2 šake špinata (može i blitva, ali onda samo zeleni dijelovi)
- 1 čajna žličica kokosovog ulja
Jaja, bjelanjke i špinat sam ubacila u blender i izmiksala samo par sekundi da se špinat "razbije". Možete se to odraditi i tako da se špinat samo nareže na što sitnije, ali tada jaja neće poprimiti ovako jednoličnu zelenu boju.
Na tavi sam zagrijala kokosovo ulje i izlila mješavinu jaja i špinata i ispekla kao klasičnu kajganu.
I to je to.
Dobar tek.
Ovo je dobra ideja za sve koji jedu premalo povrća, a takvih je puuuno, preeeeviše...
Objavljeno 27.10.2015.