Burgeri su meni uvijek dobro rješenje. Često kupim više mesa pa spečem i više burgera, a onda ih jedem u par obroka jer mogu stajati tako gotovi u hladnjaku.
Priprema burgera je jednostavna:
- 500 g mljevene puretine
- 1 jaje
- 1 žličica svježeg peršina
- začini: kurkuma, papar, sol
Sve sastojke promiježate i malo ostavite da odstoji, da se arome prožmu. Zagrijete tavu i među dlanovima oblikujete burgere željene veližine pa pečete sa svake strane dok ne dobijete lijepu zlatno-smeđu boju.
Imala sam u hladnjaku te burgere, izvadila ih i nakidala ih na manje komade.
- 3 burgera (oko 150 g)
- 2 šake zelene salate
- 1/2 avokada
- 1 žlica bučinog ulja
- 1/2 limuna
Na tanjuru sam nakidala zelenu salatu, dodala komade burgera i pola avokada narezanog na kockice.
Prelila sam sokom polovice limuna i jednom žlicom bučinog ulja. Super večera, puuno proteina, i zdravih masti i gotovo ništa ugljikohidrata.
Objavljeno 08.11.2017.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija