Ponekad se odmorim od mesa. Istina rijetko, ali dogodi se i takav obrok. No, i tada pokušavam zadovoljiti potrebe za proteinima, a kvalitetu obroka zadržati na što višem nivou. U nedjelju sam se malo poigrala s povrćem koje sam imala u stanu, pa je sve rezultiralo jednim složencem. Evo recept:
- 250 g šampinjona
- 100 g poriluka, narezanog na kolutove
- 1 glavica luka, narezana na sitno
- 1,5 žlica maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka, narezan na što sitnije
- 1 tikvica, naribana
- 5 jaja
- 100 g baby špinata
- 50 g feta sira
- sol, papar, bosiljak
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a duboki protvan namažite maslinovim uljem. U tavi zagrijte žlicu maslinovog ulja pa lagano prodinstajte češnjak, luk i poriluk, dok ne dobiju zlatnu boju. Ostavite sa strane.
U istoj tavi, prodinstajte narezane šampinjone s malo soli. Skinite s vatre kad se lagano omekšaju. Pomiješajte gljive s mješavinom luka pa dodajte tikvicu, nasjeckan špinat i začine. Umutite jaja pa ih prelijte preko povrća pa sve promiješajte. Smjesu istresite u protvan.
Po vrhu pospite usitnjenim feta sirom i pecite na 180 stupnjeva oko 30 minuta. Ostavite da se hladi 10-ak minuta prije serviranja.
Objavljeno 18.01.2016.