Super su mi u trgovinama dostupna pakiranja mljevene puretine. Od njih uvijek napravim svašta - najčešće burgere jer su mi najjednostavniji za ponijeti na posao, a ako obrok jedem doma i odmah nakon spremanja, onda ovo meso iskoristim za "tortilje" s puretinom.
Stavila sam navodnike jer umjesto u klasičnu tortilju od neke vrste brašna, često meso stavim u list salate. To mi je dobar odabir kada pripremam obrok u kojem nemam ugljikohidrata.
Priprema je prilično jednostavna i sve je gotovo za desetak minuta.
Ovako trebate:
- 200 g mljevene puretine
- 2 lista salate (putarica je dobra jer se ne lomi)
- 1/2 glavice luka
- 3 žlice pelata
- 1 žlica kokosovog ulja
- 1 žlica svježeg peršina
- papar, kurkuma
Luk narežete na što sitnije. Na tavi zagrijete kokosovo ulje pa stavite luk i uz miješanje dinstate dok se luk ne zacakli, ali vam ne smije zagorjeti. Potom dodajte meso i dinstate par minuta uz stalno miješanje. Nakon toga dodajte pelate, smanjite vatru pa ostavite par minuta da se krčka, da ispari tekućina iz pelata. Pri kraju dodajte peršin i začine i dobro promiješajte da se arome sljube.
Smjesu potom skinite s ploče i ostavite da se hladi. Ako je vrelu istresete na salatu, skuhat će vam salatu, a to svakako nije baš neka super ideja ;)
Kad se smjesa lagano ohladila razdijelite je na listove salate i navalite.
Objavljeno 20.07.2016.