Ono što mnogi predbacuju zobenoj kaši jest manjak intenzivnog okusa. No, ako se samo malo osvrnete oko sebe, sigurno ćete pronaći 2-3 namirnice koje možete ubaciti u zobenu kašu i tako ovaj obrok kojim započnjemo dan učiniti zanimljivijim i ukusnijim.
U mom slučaju to su ovaj put bili indijski oraščići i mandarine.
- 50 g zobenih pahuljica
- 1/2 mandarine
- 1 žlica indijskih oraščića
- malo cimeta
- 200 ml vode
Stavila sam vodu da zakuha pa istresla zobenu kašu. Stalno treba miješati da se ne zalijepi za dno. Kad se polako počela zgušnjavati, dodala sam cimet i nasjeckane indijske oraščiće. Kad je kaša došla do željene gustoće skinula sam je s ploče i istresla u zdjelicu.
Po vrhu sam posložila kriške mandarine. Možete svaku krišku oguliti od tanke kožice pa ćete ih žlicom, kako budete grabili, moći presjeći na manje dijelove.
Objavljeno 07.11.2017.