Uhvatila me u zadnje vrijeme neka želja za pripremom kolačića, muffina, kockica, svega i svačega napravljenog na što zdraviji način. Najčešće napravim neke kolačiće pa ponesem ekipi u gymu da se počasti nakon dobrog treninga. I eto, ja imam zabavu u pripremi, oni u konzumaciji i svi se veselimo!
Evo jedne nove ideje:
- 180 g maslaca od kikirikija ili badema
- 180 g čokoladnih kapljica
- 3 žlice meda
- 4 žlice kokosovog ulja
- prstohvat soli
- 1/2 žličice cimeta
- 1,5 žličica ekstrakta vanilije
- 140 g zobenih pahuljica, malo usitnjenih
- 150 g kikirikija (neslanih) ili drugih orašastih plodova
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. U dublji protvan stavite papir za pečenje. U manji protvan stavite kikiriki i pecite ih u pećnici 6-7 minuta, da postanu hrskavi, ali ne počnu gorjeti pa ih izvadite i ostavite da se hlade. Ako želite, možete ih malo usitniti nožem.
U malom lončiću na srednjoj temperaturi zagrijte maslac od orašastih plodova, čokoladne kapljice, kokosovo ulje, sol i cimet. Miješajte stalno dok ne dobijete ujednačenu smjesu pa potom skinite s ploče i ostavite da se hladi. Dodajte ekstrakt vanilije, usitnjene zobene i n kraju i kikiriki i dobro sve promiješajte. Smjesa će biti dosta ljepljiva pa će smjesu biti najbolje miješati dlanovima.
Potom smjesu istresite na papirom obložen protvan. Smjesu raširite po cijelom protvanu i poravnajte po vrhu. Stavite u hladnjak da se stvrdne pa izvadite i narežite na kockice željene veličine. Držite u hladnjaku.
Objavljeno 05.06.2017.