Palačinke? Može!
Palačinke s Proteinellom? Naravno!
Želite li još nešto?
Da, još palačinki s Proteinellom! ;)
Ne znate što je Proteinella?
Proteinella je pravi čokoladni namaz napravljen od belgijske čokolade i svježe prženih lješnjaka - a uz to je proizvod bez dodanog šećera i bogat proteinima!
Kakav je okus?
Okus je ISTI kao kod Nutelle, a sastav je puuuno bolji i puuuno zdraviji!
Proteinellu možete kupiti .
Dakle, vratimo se palačinkama! Kako ih napraviti?
Evo sastojaka:
- 150 g zobenih pahuljica, sitniji tip
- 100 g integralnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1/2 žličice cimeta
- 2 žlice meda
- 2 jaja
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 500 ml tekućeg jogurta
Sve sastojke za palačinke promiješajte pa smjesu ostavite poklopljenu u hladnjaku preko noći. Ujutro smjesu izvadite iz hladnjaka i dobro promiješajte. Smjesa će biti prilično ljepljiva i čvrsta.
Tavu zagrijte na srednje temperaturu, ne pretoplu jer će palačinke biti deblje pa ne želimo da se prepeku izvana, a unutra ostanu sirove. Na tavu istresite toliko smjese da dobijete malu "američku" palačinku debelu oko centimetra. Pecite sa svake strane oko 2-3 minute, dok kroz palačinku ne počnu izlaziti mjehurići. Potom palačinku okrenute na drugu stranu, te pecite jednako. S druge strane pecite još oko minute pa izvadite na tanjur te ponovite sve isto s preostalom smjesom.
Namažite Proteinellom i uživajte!
Objavljeno 24.10.2016.