Pogledaj najbolji izbor kompleta za kućnu teretanu

Zobeni keksi od jabuke i cimeta

zobeni keksi

Ugodno slatki, mekani i predivno aromatični zobeni keksi od jabuke i cimeta savršena su užina u bilo koje doba dana. Napravljeni su od sve zdravih sastojaka, ne sadrže rafinirani šećer, vrlo su hranjivi - puni visokokvalitetnih dijetalnih vlakana, a niskokalorični. Savršeni za bezbrižno uživanje ali i kao brzi doručak ili snack.

Sastojci:
  • 1 šalica (100g) zobenih pahuljica
  • 3/4 šalice (90g) integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1/4 žličice himalajske soli
  • 2 žličice cejlonskog cimeta
  • 1/3 žličice mljevenog muškatnog oraščića
  • 1/3 žličice pimenta
  • 1 jaje
  • 2 žlice kokosovog ulja, rastopljenog i ohlađenog
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1/2 šalice meda ili sirupa
  • 1 velika slatka jabuka, naribana ili nasjeckana na sitne komadiće
  • 1/2 šalice sušenih brusnica ili grožđica
Za preljev
  • 1 šalica (125g) brezinog šećera u prahu
  • 1-2 žličice soka od limuna ili mlijeka

zobeni keksi

Postupak: 

  1. U posudi pomiješajte suhe sastojke - brašno, zobene pahuljice, prašak za pecivo, sol i začine.
  2. U odvojenoj posudi zamutite pjenjačom jaje. Dodajte kokosovo ulje, vaniliju i med. Sve dobro izmiješajte pjenjačom.
  3. Dodajte u smjesu suhe sastojke i sve dobro izmješajte. Na kraju umiješajte naribanu ili nasjeckanu jabuku i sušene brusnice ili grožđice. Izmješajte žlicom. Prekrijte posudu prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku 30 minuta (nije nužno).
  4. Zagrijte pečnicu na 180C. Obložite plitki protvan za pečenje papirom za pečenje.
  5. Izvadite smjesu iz hladnjaka. Žlicom izvadite komad smjese i oblikujte rukama u kuglu, a zatim dlanovima spljoštite u oblik keksa. Rasporedite kekse na protvan tako da su udaljeni 1-2 cm međusobno.
  6. Pecite 12-15 minuta, odnosno dok rubovi keksa ne dobe tamnu boju. Isključite pečnicu i ostavite kekse u pećnici još koju minutu, zatim ih izvadite i ostavite da se ohlade.
  7. Dok se keksi hlade pripremite preljev.
  8. Ukrasite ohlađene keksiće preljevom, pa pustite da se preljev malo stvrdne i uživajte!
  9. Za preljev: Pomiješajte sve sastojke u manjoj zdjelici dok ne dobijete lijepu gustu ali ipak tekuću smjesu. Smjesu žlicom prebacite u dresir vrećicu.
Napomene: 
Držite kolačiće u posudi sa poklopcem na sobnoj temperaturi do 4 dana. Za mekše kolačiće koristite sitnije zobene pahuljice.
Kao mjeru koristila sam šalicu od 240 ml (US cup).
 
zobeni keksi
 

Objavljeno 14.11.2017.

Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija