Tko je za keksiće za doručak?
Za one kojima je to važno ovi keksići su bez glutena, prikladni za vegane i nemaju dodanih rafiniranih šećera. A i priprema im je vrlo jednostavna i kad budete radili, napravite više, da ste mirni bar par dana.
- 2 jako zrele banane
- 200 g maslaca od kikirikija
- 2 žlice meda ili javorovog sirupa
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 160 g zobenih pahuljica
- 2 žlice sušenog voća po želji: grožđice, brusnice i sl.
Postupak je jednostavan:
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
- U veću posudu stavite maslac od kikirikija, javorov sirup, ekstrakt vanilije i banane. Dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Potom ubacite zobene pahuljice i sušeno voće po želji pa još promiješajte do kompaktne smjese.
- Žlicom odvajajte dio po dio smjese i među dlanovima oblikujte kolačiće pa iz stavljajte na papir za pečenje koji ste stavili na protvan.
- Pecite dok kolačići ne dobiju lijepu boju, oko 15 minuta. Izvadite i ostavite da se ohlade.
Objavljeno 03.07.2018.
Pregledaj povezani sadržaj
Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!
Ostali postovi
Postoji0komentara na ovu temu
Komentiraj ovu temu
Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija