Najčešće dan započinjem jajima. Prijatelji već za to imaju ime - moje "tamanjenje" jaja nazivaju jajocidom, a prije par mjeseci me mama nazvala šokirana spoznajom da godišnje pojedem oko 2500 jaja! Dakle, ako ću biti iskrena, u mojem stanu može svega nedostajati, ali jaja nikada!
I kad se količina u hladnjaku spusti ispod 20 počinjem osjećati laganu paniku da ću umrijeti od gladi jer nema više jaja. Uostalom, nije li najbolje rješenje - kad ste gladni, a ne znate što jesti, pojesti par jaja. Par? Da, u moj slučaju je to 5-6...
No, eto, ponekad dan ne započnem jajima. Vrlo rijetko, ali i to se dogodi. A kad je već toliko rijetko onda o tome treba pisati ;)
Prije par dana, palo mi je na pamet: otkad nisam jela neku kašu! I eto - kaša it is!
Sastojci:
- 40 g zobenih pahuljica
- 20 g heljdinih pahuljica
- 1/2 banane
- 1 žličica maslaca od indijskih oraščića
- 150 ml zobenog ili nekog malomasnog mlijeka
- 1/2 žličice cimeta
Mlijeko sam zagrijala u posudici pa istresla u blender. Dodala sam sve ostale sastojke pa izmiksala. Pretresla sam u zdjelicu i po vrhu stavila malo banane, da slika bude zanimljivija ;)
Objavljeno 17.08.2016.