Bok,ekipa! Ako vam je dosadio kelj kao varivo imam jedan zanimljiv recept za Vas. Recept sam vidjela u Vegetinoj knjizi i malo ga modificirala, mojima se svidio.
Pa evo recepta:
Sastojci: glavica kelja oko 600g
150g mljevenog mesa
150 sojinih ljuskica
3 jaja
sir po želji (gouda, grana padano...)
začini: sol,papar,muškatni orašćić
Priprema: na ulju popržiti luk i dodati mu meso i sojine ljuskice. Začiniti po ukusu,te dinstati 10min po potrebi dodati vode. Ohladiti smjesu.
U međuvremenu oprati kelj,narezati ga i skuhati u slanoj vodi i ocjediti.
U ohlađeno meso dodati 3 žumanjka te ocjeđeni kelj, po želji još začiniti. Bjeljanke istući u čvrsti snijeg i dodati ga smjesi te lagano promješati. Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama i uliti smjesu i peći na 200? 25min nakon toga staviti sir i vratiti u pećnicu dok se sir otopi.
U smjesu se po želji može staviti riža ili sitna tjestenina.
Objavljeno 28.03.2017.