Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Kolač od heljdine kaše, jabuka i posnog sira

Možda će na prvi pogled ova kombinacija djelovati neobično, ali radi se o jako ukusnom i osvježavajućem kolaču koji zadržava sočnost nekoliko dana.

 

Pripremite:

150g heljdine kaše
100g preprženih lješnjaka ili drugih orašastih plodova
400g oguljenih, naribanih jabuka
250g svježeg posnog sira
100g smeđeg ili šećera kokosove palme
3 jaja
3 žlice maka, rogača ili grisa
žličicu cimeta
pola mahune vanilije ili malo vanilije u prahu
koricu limuna ili naranče


Isperite heljdinu kašu pa je kuhajte u oko 4dl uzavrele vode. Ostavite je bar 20min uz povremeno miješanje, da se raskuha. Ohladite.
Dio kaše možete usitniti vilicom ili u multipraktiku, ali i ne morate.

Šećer podijelite u dva dijela i pola istucite sa žumanjcima, pola s bjelanjcima. Sir dodajte u žumanjke, miksajte da se ujednači. 
Pomiješajte heljdu i mljevene lješnjake, mak, dodajte naribanu limunovu koricu, vaniliju i cimet. Ulijte u to smjesu sira i žumanjaka, naribane jabuke pa zatim i snijeg od bjelanjaka. Dobro promiješajte. Stavite u kalup (32x20) obložen papirom za pečenje i pecite 45-50 min na 180C.

Posipajte šećerom u prahu ili prelijte čokoladnom glazurom (100g tamne čokolade otopljene u 100ml slatkog vrhnja).

 

Objavljeno 20.07.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji2komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija