Pretpostavljam da su mnogi od vas barem jednom jeli salatu od krastavaca s vrhnjem. Meni je draga, ali oduvijek nekako teška. Zbog toga sam umjesto vrhnja počela koristiti jogurt, grčki jogurt ili posni sir. Vi možete kombinirati bilo koji od tih sastojaka, ali meni je najdraža kombinacija s posnim sirom.
Pripremite, za 2 osobe:
2 srednje velika krastavca
2-3 režnja češnjaka
3 žlice posnog sira
1-2 žlice hladne vode ili grčkog jogurta
himalajsku sol
svježe mljeveni papar
svježi kopar
Krastavce ogulite i tanko narežite. Sa strane pjenjačom istucite posni sir i vodu (ili grčki jogurt). Pripazite da dressing ne bude prerijedak jer će i krastavci pustiti vodu. Dodajte sitno nasjeckan češnjak.
Prelijte krastavce, pomiješajte i ostavite salatu da malo stoji. Posolite, popaprite, dodajte svježi kopar. Ako ne volite kopar, upotrijebite vlasac ili drugo začinsko bilje.
Objavljeno 07.04.2017.