Pogledaj BLACK FRIDAY akcije do 50% popusta

Namaz/dip od butternut tikve i wheyja

Pripremite:

1 srednje veliku butternut tikvu

3-4 glavice ljutike ili 2 veće glavicu crvenog luka

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

malo nasjeckanog medvjeđeg luka, vlasca ili drugog začinskog bilja po vašem izboru

2-3 žlice maslinovog ulja

po želji 1 mjericu wheyja bez okusa

Butternut tikvu operite, razrežite po dužini i očistite od koštica. Ogulite, narežite na veće kocke, stavite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Dodajte očišćen i preplovljen luk. Pecite 20ak minuta na 180C, dok tikva ne omekša. Izvadite iz pećnice, ohladite.

Tikvu i luk zatim usitnite u multipraktiku. Dodajte sol, svježe mljeveni papar, maslinovo ulje i whey, ako ga koristite. Ujednačite smjesu. Umiješajte začine i dodatno začinite po potrebi.

Poslužite uz krekere po izboru. Ja sam ovaj put kupila veganske krekere, ali možete ispeći vlastite, npr. one od sjemenki.

Od ove količine sastojaka dobit ćete 2 zdjelice umaka, poput moje na fotografijama.

 

Objavljeno 04.12.2015.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija