Polpete su mi jedno od najdražih jela i često ih pripremam na razne načine. Ovo je alternativa klasičnim polpetama sa šalšom. Ako su vam draže takve, sa šalšom, poslužite ih uz pire od batata, Hokkaidice ili cvjetače, umjesto uz uobičajeni pire krumpir. :)
Pripremite, za polpete:
600g mljevene junetine
1 srednje veliku glavicu luka
1 jaje
60g mljevenih badema
1 žlicu mljevenog lana
himalajsku sol
papar
2 rajčice
2 loptice mozzarelle
6 inćuna
Pomiješajte mljeveno meso s nasjeckanim lukom, mljevenim bademima, lanom i dodajte jaje. Začinite pa oblikujte polpete. Prepecite ih na ulju, da dobiju boju s obje strane.
Zagijte pećnicu na 200C.
Poslažite polpete u vatrostalnu posudu i na svaku stavite plošku rajčice. Posolite, popaprite, posipajte s malo origana.
Na svaku šnitu rajčice položite šnitu mozzarelle. Na vrh položite trakice inćuna u križ. Ako su inćuni deblji, prerežite ih po dužini. Pecite 10ak min, dok se mozzarella ne otopi. Poslužite sa salatom.
Objavljeno 15.12.2015.