Pogledaj najbolji izbor kompleta za kućnu teretanu

Brzinske kiflice sa jogurtom

Svi nešto pečemo, budući da smo prisiljeni provoditi vrijeme u kući trenutno, pa da malo razbijemo "monotoniju" kruha, evo brzinskih kiflica  koje sam radila sa praškom za pecivo i jogurtom i punila smjesom od svježeg i feta sira, a drugu polovinu marmeladom.

Zapravo, varijacije punjenja je stvarno puno, ovisno o tome što trenutno imate u frižideru, a sami odlučite hoće li one biti slatke ili slane.

 

Sastojci za 24 kiflice

150 g pirovog brašna

150 g integralnog pirovog brašna

2 žličice praška za pecivo

200 g jogurta

100 ml extra djevičanskog maslinovog ulja

otprilike 1/2 žličice Himalajske soli*

 

Punjenje od svježeg sira- opcionalno

150 g svježeg sira

cca 30 g jogurta

mrva soli

šačica kockica feta sira

 

Žumanjak za premaz kiflica

 

Dodaci

sjemenke sezama ili neke druge po izboru

Demerara šećer, za slatke (prije pečenja)

Šečer u prahu sa cimetom (nakon pečenja)

 

*Pripazite sa količinom soli u punjenju. Stavite samo mali prstohvat ako punite svježim sirom kao i ja, jer sam ja dodala i feta sir unutra koji je dovoljno slan. Ukoliko radite samo slatke, možete staviti i žlicu šećera u smjesu za tijesto, ali meni osobno nije potrebno jer mi je dovoljan džem, a za kraj sam ih posipala mješavinom cimeta i šećera u prahu.

 

Brašno i sol sipati u zdjelu.

Jogurt promiješati s praškom u zasebnoj zdjeli, zatim dodati brašnu sa maslinovim uljem.

Promiješati kuhačom i umijesiti tijesto na pobrašnjeloj podlozi.

Ja sam tijesto odvojila u 2 kuglice, ali možete i u 3 ako ćete raditi manje kiflice, sve je na vama.

Razvaljati svaku kuglu na cca 2 mm debljine u obliku kruga, razrezati na pola vodoravno i okomito, zatim neka svaka četvrtina bude podijeljena na tri.

Punite omiljenim džemom ili slanim punjenjem.

Punjenje stavite na vanjski deblji dio tijesta i rolajte prema unutra. Nemojte prepuniti, nego blago stisnite krajeve.

Posložite na pleh obložen masnim papirom, premažite žumanjcem, posipajte sjemenkama sezama za slane, po želji.

Pecite na 180 C stupnjeva, između 15-20 minuta, ovisno o pećnici.

 

Slatke kiflice posipajte šećerom u prahu, meni još draže ako promiješan sa cimetom. :)

Objavljeno 28.03.2020.

Brza ocjena - kakav vam je sadržaj?
Podijeli s prijateljima!

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija

Ostali postovi

Postoji0komentara na ovu temu

Komentiraj ovu temu

Samo registrirani korisnici mogu ostavljati komentare. Registracija je besplatna.
Registracija