Ovo je grickalica koju moja mama često radi kod kuće, pa sam se nedavno i ja sjetila da bi mogla napraviti.
Nedavno sam nosila na posao i svi su me pitali za recept, pa ću ga podijeliti i ovdje, iako stvarno nije apsolutno ništa komplicirano i nisam sigurna radi li se ovdje uopće o receptu ili samo o "cakama" pripreme.
Kako god bilo, slijede upute za zapečene slane bademe i indijske oraščiće.
Sastojci
sirovi bademi
sirovi indijski oraščići
Himalajska sol
voda
Orašaste plodove sipati u pleh za pečenje.
Sve ravnomjerno raspodijeliti u jednom sloju, nikako ne naguravati.
Ja ne koristim puno soli, tek prstohvat za jedan okrugli pleh.
Sve dobro poprskati vodom i rukom promiješati ili pak malo protresti pleh.
Peći na 170C stupnjeva otprilike 25 minuta.
Gotove orašaste plodove ostaviti malo na plehu, zatim prebaciti u zdjelicu i pustiti da se malo ohlade, zatim uživati u grickalici.
Jako je zarazno, ne možeš prestati jesti, pa svakako sam sebi stisnuti kočnicu tu i tamo. ;)
Objavljeno 31.10.2019.